Monthly Archives

juli 2019

Anlägg en trädgård med pengar från privatlån

Strax efter att du flyttat in i ditt nybyggda hus är det dags att ta tag i nästa utmaning – trädgården. 

Det är mycket skönt att ha en fin trädgård runt huset. Det blir en oas där man kan koppla av och njuta av att vara utomhus. 

Men tänk vad mycket det är att tänka på när man ska anlägga trädgården. Det är buskar, gräsmatta – som kräver ett perfekt jämnt underlag, det är grusgångar, träd, plattläggningar och mycket annat som ska på plats. Allt detta ska också matcha med varandra, det ska köpas in och det ska fås på plats. Att anlägga en trädgård är ett ganska omfattande projekt som tar sin tid. 

Det kommer också att kosta en hel del pengar att köpa alla växter, frön, stenar och redskap du behöver för att föra projektet i hamn. Du behöver säkert spara en del innan du sätter igång. Eller så kan du ta ett lån för att kunna genomföra projektet snabbt och utan långa väntetider. 

Privatlån för trädgårdsanläggning

Privatlån är ett slags lån från banker eller kreditinstitut som är speciellt framtaget för att privatpersoner ska kunna finansiera konsumtion. Med konsumtion menas här i stort sett allting som tänkas kan. Det kan vara resor, shopping, skönhetsbehandlingar, elektronik, utbildningar, fester, bröllop och mycket annat – till exempel trädgårdsanläggning. 

Det är inte komplicerat att få ett privatlån. Allt du behöver göra är att fylla i ett kort formulär hos en långivare, sedan kommer besked om ditt lån beviljats eller inte inom ett par sekunder. Får du lånet beviljat kommer därefter pengarna inom bara ett par minuter. 

För att bli godkänd för privatlån behöver du någon form av inkomst. Det kan till exempel vara en lön eller en pension. Du får heller inte ha för stora befintliga lån eller några betalningsanmärkningar.

Läs mer om att låna pengarhär.

3 tips för att lyckas med din inredning

Du har säkert besökt ett hem där du har tänkt att “Om jag bara kunde inreda mitt hem så mysigt och vackert”. Hur lyckas en del så väl med sin inredning? Självklart handlar det mycket om att ha ett medfött öga för detaljer, färger och kompositioner. Men det finns också mycket som går att öva sig till. Och en hel del tips och knep som är enkla att lära sig. Här ska vi dela med oss av några sådana.

Glöm vad andra tycker och tänker

För det första är det läge att strunta i vad andra tycker och tänker om ditt sätt att inreda ditt hem. Det är du som ska trivas och det är det enda som spelar någon roll. Risken om du börjar fundera på vad andra tycker är att du blir osäker och gör knepiga val som gör att slutresultatet blir sämre än vad det annars hade blivit. Så glöm vad andra tycker och följ istället din egen, inre kompass.

Våga prova nya stilar

Var inte rädd för att prova nya stilar! Hittar du något som du gillar så prova det. Du behöver inte vara konsekvent i hela huset och följa en och samma stil. Variera dig gärna i olika rum och våga bryta av modernt med mer gammaldags. Genom att prova nytt lär du dig vad du själv gillar och inte gillar – och på sikt bygger du en mer genuin känsla för inredning.

Blanda nytt och gammalt

Besök gärna Georg Jensen Damask– där hittar du massor av högkvalitativa textilier som gör det enklare att inreda ditt hem på ett vackert sätt. Blanda gärna dina nya produkter med gamla som du hittat på loppis eller second hand. Att blanda nytt och gammalt är ett beprövat och välfungerande sätt att skapa en dynamik i inredningen som tilltalar de flesta.

Nytt badrum

När vi bott in oss för mycket kan det kännas som om väggarna äter sig in i huset. Det blir som om man känner sig fången i en värld som man inte gillar. Vårt hem är trots allt den plats som vi spenderar mest tid i så det är där vi ska trivas som bäst. Har man väl känt denna känsla komma krypande kan det lätt bli så att man blir lite besatt av förändring. Man har öppnat den där dörren till ett projekt och man kan inte stänga den bakom sig. 

Sök inspiration till badrummet 

När du börjar ditt projekt kanske badrummet är ett bra rum att rikta in sig på först och främst. När ett badrum slits ned kan det kännas mycket ofräscht vilket gör det till ett av de mer intressanta rummen att börja med. Lyckligtvis finns det en enorm mängd källor som du kan söka inspiration från. Hela internet svämmar över av olika designbloggar, heminredningstidningar och försäljare av olika sorters utrustning för hemmet. 

Finansiera nytt badrum 

En av utmaningarna när du ska renovera ett badrum är att det är ganska dyrt. Det är inte bara badrumsinredningen i sig som kostar pengar utan också det arbete som måste utföras när det till exempel gäller kakel och rörmokeri. 

Nu är det dock så fint ordnat att du kan ta ett smslån för att finansiera ditt nya badrum. Ett smslån kallas också för privatlån och det är en mycket populär låneform för olika typer av privatkonsumtion, som till exempel en renovering av ett badrum. På den här webbsidan kan du jämföra olika smslån med varandra.

När du tar ett smslån bör du tänka till på hur mycket du behöver låna och under hur lång tid du vill ha lånet. Under hela den tid du har lånet kommer du att få betala räntor, avgifter och amorteringar varje månad.