Monthly Archives

februari 2022

zarekdesign.se-furnitgroup.se-25-02-2022_16457895688271

Tips för inredning av uteservering

När du ska inreda uteservering till ett café finns det några viktiga aspekter att ha i åtanke. Förutom att uteserveringen ska locka kunder ska de även känna sig bekväma när de väl har satt sig ner. Det är dessutom viktigt att det är lätt för personalen att komma åt alla bord utan problem.

I denna text kan du lära dig ännu mer om hur du inreder en uteservering. Smarta tips som verkligen alla bör ta del av för att uppnå önskat resultat.

Vilket möblemang är bäst för ett café?

Kunder söker sig till ett café för en lugn stund. Oavsett om det handlar om en kaffe, en lätt lunch eller en drink på eftermiddagen är det viktigt att möblemanget matchar vad som erbjuds.

Försök att matcha uteserveringen med vad du har inne på cafeét. Det kan vara dumt att skapa en helt ny stil på uteserveringen. Skapa istället ett genomgående tema för ditt café. Om du till exempel har ett marint tema är det rekommenderat att följa det även till uteserveringen.

Bänkar, stolar eller barbord?

Vad är det för atmosfär du vill skapa? Även om bänkar tar mindre plats och kan generera fler sittplatser är det inte alltid det bästa valet. Välj cafémöbler som matchar både kunder och och vad cafeét erbjuder.

Ha även i åtanke att både kök och serveringspersonal ska hinna med alla bord du placerar ut. Att ha kapacitet för fler kunder än vad personalen hinner med är sällan en god idé.

Ha ett bekvämt avstånd mellan borden

Vi svenskar är generellt sett privata av oss och vill inte dela med oss av konversationer med bordet bredvid. Dina kunder ska kunna sitt bekvämt utan att stolsryggar slår emot varandra samt att personalen lätt ska komma fram utan att behöva tränga sig mellan borden.

En liten uteservering på en trottoarkant har inte samma kapacitet och utrymme som en större servering. Utgå från vad du har att erbjuda och välj möblemang utefter de möjligheter ditt café har.

zarekdesign.se-www.lomax_.se-14-02-2022_1643720282625

Skoskåpet fixar ordning i hallen

Vad vill du se när du kliver in i din eller någon annans hall? Snyggt, ordnat och rent utrymme som leder dig raka vägen in till ett vardagsrum. Något du inte vill se är utspridda jackor på golvet som blandas med flera par skor. Hur fixar du hallen så det blir en bra ordning i den?

Först och främst ska du ha någonstans att hänga jackorna och det ska kombineras med ett skoskåp.

Skoskåpet kommer att hjälpa dig att hålla hallen så prydlig som möjligt och lätt kunna hitta sina skor när de väl behövs.

Utbudet av skoskåp är stort. Modeller, material, design och storlekar skiljer sig olika tillverkare och stilar emellan. Vad ska du satsa på? Vill du ha en vägghängd modell så att du få mer plats undertill? Ett skoskåp med spegel är mångas favorit och det kanske passar dig också, speciellt om du gillar att spegla dig innan du går ut. Vad ska du tänka på när du väljer ditt skoskåp berättar vi i nästa rubrik.

Så väljer du ditt skoskåp

När du väljer ett skoskåp ska du först och främst tänka på storleken du behöver. Hur vet du vad som är rätt storlek? Lättast är det om du mäter din hall och utrymmet där skåpet ska ställas. Nästa faktor är lagringsutrymmet. En stor familj behöver betydligt mer plats för sina skor jämfört med ett ungt par utan några barn.

Räkna gärna hur många par skor som ska ställas ute i skåpet. Tänk även på att skor för fritidssysselsättningar bör också vara lättillgängliga. Sist men inte minst ska du tänka på själva modellen. Vill du gärna ha ett skoskåp med spegel? Eller går det bra med ett vanligt?

Skoskåpen tillverkas av olika material. Tänk på att skåpets färg och design ska passa resten av hallen och hemmet.

Hur ser din budget ut?

Skoskåp kostar olika mycket. Prisklasserna varierar. Skoskåpet behöver inte nödvändigtvis innebära en större investering trots att det finns modeller som kostar flera tusen kronor. Det som spelar roll är vad du har råd med. Så ställ dig gärna frågan – hur ser min budget ut när det kommer till just den här möbeln för min hall?

Billiga varianter går att hittas och då ligger priset på runt 500 kronor. De är praktiska och kan vara en bra lösning. Tillverkningsmaterialet kanske inte är av bästa kvalité men det är utan tvekan en budgetvariant som du kan ha nytta av.