Har du funderingar på att köpa en skivstång? Det är inte fel att ha en sådan hemma, för att kunna träna med när du vill. På https://billigfitness.se/collections/skivstang, så hittar du många olika skivstänger. Det finns några saker att tänka på då du ska köpa en skivstång, så därför tänkte vi ge dit lite bra råd kring det.

En skivstång kan komma i olika längder. De brukar vara 130cm, 150cm, 185cm, 220cm samt att det även finns fler längder att välja på. Se till att du väljer rätt längd. Standard brukar vara 220 cm. Sedan kan vikten skilja sig åt på stången, det utan att det finns vikter på den. Du måste även se till att köpa till rätt sorts viktskivor. Vanligast är de på 50 mm, men det finns även 25 mm.

Välja rätt skivstång

När du ska välja skivstång är det rätt bra att veta vad du ska satsa på. Det finns ju idag flera olika typer. Den variant som man ofta hittar på gymmet, det är den som kallas för olympisk skivstång eller internationell skivstång. Den är då 220 cm lång, väger 20 kilo och har en ytterdiameter på 50 mm. Denna stång är särskilt bra för dig som vill göra marklyft, benböj och bänkpress. Denna typ av stång finns även som ”damvariant”. Den väger mindre än den vanliga.

Sedan finns det även andra skivstänger, så som teknikstång, fat bar, curlstång, tricepsstång och cardiostång.

Om du är osäker på vad det faktiskt är du vill ha, så kan det vara bra att testa på dem före du köper. På ditt gym kan det finnas olika skivstänger att testa. Annars finns det ju bra butiker som säljer sådana som du kan besöka. Det så att du kan klämma, känna, lyfta och ha dig. Det så att du vet hur de alla känns.