När du ska inreda uteservering till ett café finns det några viktiga aspekter att ha i åtanke. Förutom att uteserveringen ska locka kunder ska de även känna sig bekväma när de väl har satt sig ner. Det är dessutom viktigt att det är lätt för personalen att komma åt alla bord utan problem.

I denna text kan du lära dig ännu mer om hur du inreder en uteservering. Smarta tips som verkligen alla bör ta del av för att uppnå önskat resultat.

Vilket möblemang är bäst för ett café?

Kunder söker sig till ett café för en lugn stund. Oavsett om det handlar om en kaffe, en lätt lunch eller en drink på eftermiddagen är det viktigt att möblemanget matchar vad som erbjuds.

Försök att matcha uteserveringen med vad du har inne på cafeét. Det kan vara dumt att skapa en helt ny stil på uteserveringen. Skapa istället ett genomgående tema för ditt café. Om du till exempel har ett marint tema är det rekommenderat att följa det även till uteserveringen.

Bänkar, stolar eller barbord?

Vad är det för atmosfär du vill skapa? Även om bänkar tar mindre plats och kan generera fler sittplatser är det inte alltid det bästa valet. Välj cafémöbler som matchar både kunder och och vad cafeét erbjuder.

Ha även i åtanke att både kök och serveringspersonal ska hinna med alla bord du placerar ut. Att ha kapacitet för fler kunder än vad personalen hinner med är sällan en god idé.

Ha ett bekvämt avstånd mellan borden

Vi svenskar är generellt sett privata av oss och vill inte dela med oss av konversationer med bordet bredvid. Dina kunder ska kunna sitt bekvämt utan att stolsryggar slår emot varandra samt att personalen lätt ska komma fram utan att behöva tränga sig mellan borden.

En liten uteservering på en trottoarkant har inte samma kapacitet och utrymme som en större servering. Utgå från vad du har att erbjuda och välj möblemang utefter de möjligheter ditt café har.