Du som kör en hel del med din bil och även tankar rätt ofta, du kan ha nytta av det som kallas för bensinkort. Ett bensinkort är helt enkelt en variant av kreditkort som har förmåner kopplat till att du köper drivmedel och annat vid en viss bensinmack. Ett bensinkort ger dig förmåner så som drivmedelsrabatt till exempel. Det är inte bara bensin, utan även diesel eller vad det är du tankar. Det kallas även för tankkort. Idag har flera av de stora bensinkedjorna egna bensinkort som du kan välja mellan. Det lönar sig att skaffa ett bensinkort hos den mack du oftast tankar på.

Det finns även vissa bonuskort, som även de kan ge rabatt på drivmedel. Men det vanligaste är att välja ett bensinkort som är kopplat till exempelvis Shell, Preem, OKQ8 eller Circle K. Det som de flesta vill åt med sitt bensinkort, det är just att få rabatt på drivmedel. Det är något som alla bensinkort har, men det kan skilja sig åt i hur mycket.

Andra bra förmåner med ett bensinkort

Det är inte bara drivmedelsrabatt du kan få tillgång till med ett bensinkort, utan ofta har de flera andra bra förmåner kopplade till sig. Det är inte ovanligt att det finns ett bonusprogram som gör att du kan få bonuspoäng varje gång du använder dig av ditt kort, som du sedan kan använda dig av.

Det brukar även ingå en reseförsäkring i ett bensinkort samt att det även kan finnas en tanka fel försäkring.

Hitta det bästa bensinkortet

För att du ska hitta det bensinkort som passar dig allra bäst, fundera på dina behov samt fundera även på vilken eller vilka bensinkedjor du tankar oftast vid. Kanske du bara har en enda du tankar på eller flera? Om du har flera, jämför då deras kort mot varandra. Fundera även på om du oftast tankar på bemannade stationer eller sådana som är obemannade. Ibland så kan rabatten påverkas av att tankning sker på en obemannad station. Fundera även på vad för övriga förmåner som kan vara viktiga för dig.

När du har kommit fram till vad som är viktigt för dig när det gäller bensinkort, så är det rätt smart att jämföra dem mot varandra. Om du vill ha hjälp med det, så kan du kolla in hittakreditkortet.se.

Många fördelar med ett bensinkort

Det finns många fördelar med att satsa på att skaffa dig ett bensinkort! Dels så ger det ju dig bra rabatt på drivmedel och det varje gång du tankar. Sedan är det ju så att du även har en kredit att använda dig av, men att du kan välja att använda din räntefria period. Du kan betala hela fakturan då den kommer, eller så kan du välja att delbetala den. Andra fördelar med ett bensinkort är att du kan få bonus när du använder det samt att du även får tillgång till flera bra försäkringar. Sedan finns det ibland även andra smarta förmåner att få med vissa av bensinkorten.