Monthly Archives

mars 2021

zarekdesign.se-konsumentmagasinet.se-29-03-2021_16167462203096

Så brygger du underbart gott kaffe

Är du en kaffeälskare som så många andra? Har du tröttnat på dyra priser för en takeaway kaffe? Om du ska ge din in i världen av att brygga fantastiskt gott kaffe hemma är det bra att läsa på lite innan.

Visst kan det verka enkelt att köpa det billigaste kaffet på mataffären och följa instruktionerna. Men om du vill få ut så mycket som möjligt av en kopp kaffe finns det en del viktiga steg att ta enligt experterna.

Sju grundregler enligt experterna

  • Välj ett kaffe du själv tycker smakar bra, helst i hela bönor som du maler direkt innan bryggning. Det gör stor skillnad i smaken!
  • Ta reda på hur din kaffebryggare fungerar. Går det att anpassa temperaturen på vattnet och temperaturen på värmeplattan? Går det att ställa in hur snabbt kaffet ska rinna igenom?
  • En ren kaffebryggare brygger bättre kaffe. För smakens skull är det viktigt att rengöra hela kaffebryggaren efter varje användning.
  • Bäst kaffe bryggs med en vattentemperatur om 92 – 96 grader, kontrollera att din kaffebryggare håller sig inom dessa ramar för en optimal kopp kaffe.
  • Flödestiden av vattnet beror på malningsgraden av bönorna.
  1. 1-4 minuter kräver extra finmalda kaffebönor
  2. 4-6 minuter kräver finmalda kaffebönor
  3. 6-8 minuter kräver grovmalda kaffebönor
  • Doseringen avgör hur starkt kaffet blir. Det vanligaste är att använda sig av cirka 60 gram malda kaffebönor per liter kaffe du vill brygga.
  • Kaffe smakar allra bäst varmt, helst mellan 80 och 85 grader. Om du inte ska dricka kaffet på en gång är det bäst att använda en bra termos.

Investera i en bra kaffebryggare

Om du har en undermålig kaffebryggare spelar det ingen roll hur noggrann du är under bryggningen, kaffet kommer ändå inte att smaka bra. Det finns hur många kaffebryggare som helst på marknaden och det är nästan omöjligt att hitta rätt.

Som tur är finns otaliga kaffebryggare test genomförda som listar för- och nackdelar med de olika kaffebryggarna. Självfallet finns det inte en som passar alla, det beror till stor del på din budget, vilka funktioner du eftersträvar och hur viktig designen är.

Nedan är två populära kaffebryggare listade:

Electrolux EKF7800 – Bäst i många test

I grunden en traditionell kaffebryggare med en snygg enkel design som passar i de allra flesta kök. Brygg enkelt upp till 12 koppar kaffe eller nöj dig med endast en kopp. Anpassa smaken på kaffet med den smarta AromaStrength funktionen.

Det inbyggda vattenfiltreringssystemet säkerställer att kaffet smakar lika bra varje gång. Med den tydliga LCD-skärmen kan du enkelt ställa in timern för en kopp rykande hett kaffe direkt på morgonen!

Braun KF7020 – En modern modell som ger traditionellt kaffe

En modern modell med ett elegant utseende som brygger traditionellt kaffe. Använd den smarta LCD-skärmen för att välja hur stark kaffe du vill ha med Coffee Strength Selector funktionen eller ställa in timern för en morgonkaffe.

Brygg mellan 12 koppar och 1 kopp kaffe, håll det varmt med varmhållningsfunktionen. .För en optimal kopp kaffe är denna kaffebryggare utrustad med OptiBrewSystem. Funktionen säkerställer att kontakttiden mellan vatten och bönor varken är för lång eller kort.